Εν όψει του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ την ερχόμενη Πέμπτη, θα συνεδριάζει Η ΠΕΔ και στη συνέχεια τα δημοτικά συμβούλια έτσι ώστε να διαμορφώσουν άποψη και θέση για το νέο νομοσχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζει η Κυβέρνηση με κύριο θέμα την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βασίλης Μαυρίδης, δήμαρχος Ορεστιάδος στον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη και το ραδιόφωνο sferikos 99,3, ο ίδιος κρίνει πως η διαβούλευση για το νομοσχέδιο είναι προσχηματική και στόχος είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος. «Ήταν ένα θέατρο μια υποκρισία, φάνηκε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη να κάνει θεσμικές αλλαγές και ουσιαστικές αλλαγές. Περάνει μόνο απλές διατάξεις και τα κύρια αιτήματα της ΚΕΔΕ δεν λύνονται» σημείωσε.
Αποδεικνύεται είπε ο δήμαρχος Ορεστιάδος ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει ουσιαστικές αρμοδιότητες στην αποκεντρωμένη τοπική διοίκηση και θέλει να κρατήσει την κεντρική διαχείριση και έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει η χώρα, τόνισε.
Ειδικά για την απλή αναλογική ο Βασίλης Μαυρίδης, τάχθηκε κατά, αφού πιστεύει ότι οι μετεκλογικές συγκλίσεις δεν θα είναι εφικτές και παράλληλα μειώνει τον αριθμό των υποψηφίων συμβούλων. «Θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τους δήμους» τόνισε.