Για τους πλέον ταιριαστούς συνδυασμούς οίνων και πιάτων μίλησε στο φακό του “e24” o Σομελιέ του C2 cava&coffee Αλεξανδρούπολης, Ναπολέων Μπράμος, εστιάζοντας στα γιορτινά τραπέζια που στρώνονται ενόψει των Χριστουγέννων.
«Τα λευκά κρέατα συνδυάζονται με ανοιχτές ποικιλίες, δηλαδή λευκές οινοποιήσεις, όπως Σαρντονέ – κρασιά με όγκο, δομή και σώμα. Το σημαντικότερο είναι τι σάλτσα θα βάλουμε δίπλα» υπογράμμισε ο επαγγελματίας «οινόφιλος», τονίζοντας πως με «κυνήγι» και κόκκινα κρέατα ταιριάζουν πιο μπαχαρένια κρασιά, όπως ξινόμαυρο και αγιορείτικο, που θέλουν την κατσαρόλα τους.
Από αφρώδη και αρωματικά κρασιά μέχρι μπαχαρένια και ξηρά, από παλαιωμένους επιδόρπιους οίνους μέχρι σαμπάνιες γραφικών Ιταλικών χωριών, το C2 cava&coffee επί της Λ. Δημοκρατίας 1 (παλιά αγορά Μασούρα) είναι το «σπίτι» δεκάδων ποικιλιών και εκατοντάδων ετικετών που εμπλουτίζεται συνεχώς.