Από τις 19 έως τις 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τα φετινά «Ορέστεια», που συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας.
Μουσικοχορευκές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, gala καλλιτεχνικής γυμναστικής και χορού και εκδήλωση γαστρονομίας, αφιερωμένη στην αρμενική και θρακιώτικη κουζίνα, είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που έχουν ενταχθεί στο εννιαήμερο των «Ορεστείων».
Επίσης, στη διάρκειά τους, και συγκεκριμένα στις 24 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί και η 16η Συνάντηση των απανταχού Ορεστιαδιτών, ενώ την ίδια ημέρα θα γίνει και η επίσημη ανακήρυξη του παλαίμαχου βολεϊμπολίστα, Γιάννη Κυλίτση, σε επίτιμο δημότη Ορεστιάδας.
Στο μουσικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι συναυλίες της Ζωής Τηγανούρια με τον Βαγγέλη Δημούδη, και της Γλυκερίας. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του “Πευκώνα” και στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο που βρίσκεται εντός του άλσους Ανδιανουπόλεως και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.