15.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025

Συνταγή για Μαγειρίτσα

- Χορηγούμενη-

Συστατικά 1 κιλό συκωταριά, αρνίσια
2 φέτες λεμόνι
2 φύλλα δάφνης αλάτι
10-15 κόκκους πιπεριού
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κλ. δεντρολίβανο
50 γρ. κρασί λευκό
1 κύβο κότας
1 1/2 λίτρο νερό
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μαρούλι
1/4 ματσάκι άνηθο
100 γρ. ρύζι γλασέ

Για το αυγολέμονο ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια 2 αβγά αλάτι πιπέρι

Για το σερβίρισμα 1 κ.σ. άνηθο 1 κ.γ. ελαιόλαδο πιπέρι φρέσκο κρεμμυδάκι

Μέθοδος Εκτέλεσης Τοποθετούμε την κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει. Βάζουμε μέσα τη συκωταριά, τις φέτες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, τους κόκκους από το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.

Αφαιρούμε τον αφρό ανά διαστήματα. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα ξανά σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το δεντρολίβανο. Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, το νερό, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, το μαρούλι και τον άνηθο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Το πράσινο μέρος από τα κρεμμύδια και 1 κ.σ. από τον άνηθο τα κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε το ρύζι, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά. Για το αυγολέμονο

Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Βάζουμε αργά 5-6 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό της μαγειρίτσας και ανακατεύουμε συνεχόμενα. Μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ανακινώντας την κατσαρόλα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, άνηθο, φέτες από λεμόνι και πιπέρι.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Αλεξανδρούπολη: Προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

«Η καλύτερη απάντηση σε όσους λένε ότι το «ΕΣΥ καταρρέει» είναι τα έργα μας. Το ΕΣΥ που θα παραδώσουμε θα είναι πολύ καλύτερο από...

Μεταξένιες Γεύσεις στο Σουφλί

Η Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε. ανακοινώνει τη διοργάνωση της εκδήλωσης με τίτλο «Μεταξένιες Γεύσεις στο Σουφλί», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Απριλίου 2025, από τις 17:30 έως τις...

Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης της...

Την Παρασκευή, 25 Απριλίου, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για συμμετοχή στη νέα δράση επιδότησης νέων θέσεων εργασίας της ΔΥΠΑ στον...

Καιρός: Ξεκινούν οι «θερμικές καταιγίδες» – Πότε και πού θα είναι...

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Τετάρτη του Πάσχα, στην ανατολική νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις...

20η Διεθνής Έκθεση Alexpo, από 10 έως 14 Μαΐου 2025

Από το Σάββατο 10 έως και την Τετάρτη 14 Μαΐου 2025, η καρδιά της επιχειρηματικότητας θα χτυπά στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης! Η αναβαθμισμένη Alexpo, με περισσότερα...

Kατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5 επί 5 στη Δημοτική Κατασκήνωση Μάκρης

Η δέσμευση σε ατομικό επίπεδο σε μια ομαδική προσπάθεια, είναι που κάνει μια ομάδα, μια κοινωνία, έναν πολιτισμό, να δουλεύουν!!! Υπεγράφη σήμερα μεταξύ των αντιδημάρχων...

ΚΛΑ: Συνδιοργάνωση με το Europe Direct ΑΜΘ και προβολή ταινιών στην...

To Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνδιοργάνωση με την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης ,τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην...

Λαμπροτρίτη στην Κορνοφωλιά

Στον απόηχο της Λαμπροφόρου εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου στο Μετόχι της Μονής των Ιβήρων, που βρίσκεται στην Κορνοφωλιά Σουφλίου, την Τρίτη της Διακαινησίμου,...

Διαβασε και αυτο