Είναι αλήθεια ότι τώρα το καλοκαίρι προτιμάμε να τρώμε light αλλά ταυτόχρονα νόστιμα φαγητά. Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε σε περίπου μισή ώρα, μπρόκολο ογκρατέν.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μπρόκολο
- 1 δόση μπεσαμέλ
- 250γρ. μπέικον
- 2 πατατούλες
- 250γρ. κίτρινο τυρί τύπου γκούντα
- 2 κρεμμυδάκια πράσινα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το μπρόκολο. Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις κόβουμε πολύ λεπτές φέτες και τις βάζουμε μια στρώση στο ταψί.
- Σωτάρουμε το μπέικον με το κρεμμυδάκι και στη συνέχεια το ανακατευουμε με το μπρόκολο και τα κίτρινα τυριά.
- Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ και απλώνουμε στρώση μπεσαμέλ- στρώση μπέικον και τελειώνουμε με μπεσαμέλ.
- Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρωμα η μπεσαμέλ. Θέλει περίπου 45 λεπτά.