Συνεχίζουμε τις χειμερινές μας προβολές στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης, με αλλαγή της ημέρας της εβδομαδιαίας προβολής από Τετάρτη σε Τρίτη.
Οι ώρες των προβολών παραμένουν οι ίδιες, στις 19:00 και στις 21:30.
Η πρώτη μας ταινία, την Τρίτη στις 16 Ιανουαρίου, θα είναι η «Στη Φωτιά» (La Passion De Dodin Bouffant), η οποία απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών το 2023.
Επειδή, ως γνωστόν, ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι, ο Τραν Αν Χουνγκ (Το Άρωμα της Πράσινης Παπάγιας) δημιούργησε μια ταινία – πραγματικό κόσμημα, που απεικονίζει τη γαλλική γαστρονομία όπως δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Στην κουζίνα του εμβληματικού ζεύγους Ζιλιέτ Μπινός και Μπενουά Μαζιμέλ γεννιέται μια μοναδική ιστορία αγάπης και μια εντυπωσιακή πανδαισία γεύσεων.
Τα πιάτα που σερβίρονται στην ταινία έχει επιμεληθεί ο κορυφαίος σεφ Πιερ Γκανιέρ (4 αστέρια Michelin).
Υπόθεση ταινίας : 1885. Η εξαιρετική μαγείρισσα Εζενί εργάζεται για τον διάσημο γευσιγνώστη Ντοντέν, τα τελευταία 20 χρόνια. Με τον καιρό, η κοινή τους αγάπη για την γαστρονομία και ο αμοιβαίος θαυμασμός, μετατράπηκε σε ρομαντική σχέση. Μία σχέση,
που δημιουργεί εδέσματα, το ένα πιο νόστιμο από το άλλο, που αφήνουν άφωνους ακόμη και τους πιο επιφανείς σεφ του κόσμου. Αλλά η Εζενί, αγαπάει την ελευθερία της και δεν είχε ποτέ σκοπό να παντρευτεί τον Ντοντέν. Έτσι, εκείνος αποφασίζει να κάνει κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ πριν: να μαγειρέψει για εκείνη.
Σκηνοθεσία: Τραν Αν Χουνγκ
Πρωταγωνιστούν : Ζιλιέτ Μπινός, Μπενουά Μαζιμέλ
Δίαρκεια: 145΄ – τρέιλερ ταινίας : https://www.youtube.com/watch?v=owS6TvtCDj0 Με εκτίμηση

Το ΔΣ της ΚΛΑ