Στα μισά έχουν φτάσει οι απαραίτητες μελέτες προς την επίλυση της ροής στο ρέμα των Λουτρών Τραϊανούπολης, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή της πεζογέφυρας που καταστράφηκε στα αναπάντεχα πλημμυρικά φαινόμενα του 2021.

Ειδικότερα, υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης η σύμβαση για την πέμπτη μελέτη, η οποία αφορά την οριοθέτηση των γραμμών πλημμύρας και βασίζεται σε συλλεχθέντα δεδομένα της τοπογραφικής και γεωτεχνικής μελέτης που προηγήθηκαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης μελέτης έχει οριστεί στους δύο μήνες, καθώς αμέσως μετά αναμένεται να διεκπεραιωθούν η στατική και περιβαλλοντική μελέτη, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή της πεζογέφυρας.