16.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025

Πιπεριές γεμιστές με κιμά και πλιγούρι

- Χορηγούμενη-

Τα γεμιστά με κιμά είναι από τα πιο αγαπημένα μας και είναι αυτά που προτιμούν περισσότερο και τα παιδιά. Αντί για το κλασικό ρύζι όμως, μπορείτε να κάνετε ακόμη πιο ξεχωριστό το πιάτο, φτιάχνοντας γεμιστά με τραχανά ή πλιγούρι.

Υλικά

8 πιπεριές κόκκινες ή όλων των χρωμάτων (πράσινες, κίτρινες, πορτοκαλί) του ίδιου μεγέθους
1 φλιτζάνι πλιγούρι
300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα ώριμη, ξυσμένη στον τρίφτη
2 κουτ. σούπας σταφίδα κορινθιακή
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψικοκομμένο
4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
αλάτι, πιπέρι
1 καρότο ξυσμένο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Διαδικασία

Πλένετε και στεγνώνετε τις πιπεριές τους κόβετε με μια οριζόντια τομή το καπάκι και τις αδειάζετε από τα σποράκια. Κρατάτε τα καπάκια στην άκρη.

Αραδιάζετε τις άδειες πιπεριές σε ένα ταψάκι που θα τις χωράει με άνεση και ετοιμάζετε τη γέμιση: Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και προσθέτετε τα κρεμμύδια και ελάχιστο νερό. Αφού μαλακώσει και πιει τα υγρά του, προσθέτετε το μισό λάδι, το καρότο και τον κιμά. Σοτάρετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και προσθέτετε και το πλιγούρι. Ανακατεύετε να γυαλίσει και το πλιγούρι.

Ρίχνετε την ξυσμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και λίγο νερό. Ανακατεύετε κι αφήνετε να πιει τα περισσότερα υγρά της η γέμιση. Τραβάτε τότε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτετε τον μαϊντανό και το δυόσμο, το κουκουνάρι, τη σταφίδα, ανακατεύετε και γεμίζετε προσεκτικά τις πιπεριές αφήνοντας δυο δάχτυλα κενό γιατί θα φουσκώσει στο ψήσιμο το πλιγούρι. Tις σκεπάζετε με τα καπάκια.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες και τις τοποθετείτε ανάμεσα από τις πιπεριές. Διαλύετε τον πελτέ της ντομάτας σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και προσθέτετε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό στον φούρνο για 1 ώρα.

Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για λίγο ακόμη μέχρι να ψηθούν καλά οι πατάτες και το πλιγούρι και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του τρούλου της Αγίας Σοφίας

Ξεκινούν στην Τουρκία οι εργασίες αποκατάστασης στον τρούλο της Αγίας Σοφίας, σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα επισκευής του κτηρίου ηλικίας 1.486 ετών. Κατά τη...

Πάσχα 2025: Ποιες μέρες θα είναι κλειστές οι τράπεζες

Με ανακοίνωσης της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενημερώνει για τις ημέρες που δεν θα λειτουργήσουν την Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και μετά το Πάσχα. Οι τράπεζες...

«Καμπανάκι» ξηρασίας στον κάμπο του Νέστου – Απειλούνται με αφανισμό οι...

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει το πρόβλημα της άρδευσης στον κάμπο του Νέστου, με τους αγρότες να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια χρονιά-σοκ, καθώς το διαθέσιμο νερό...

Συμβουλές προς τους πολίτες για την πρόληψη των κλοπών κατά την...

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή το γεγονός ότι το προσεχές διάστημα αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν για τον εορτασμό...

Πάνω από 138.000 επιτυχείς εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φάση των ηλεκτρονικών εγγραφών για τα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία γενικής εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2025-2026, όπως ανακοίνωσε...

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής στην Ξάνθη

Συνελήφθη την 14-4-2025 το απόγευμα στη Ξάνθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης ένας ημεδαπός, διότι εντοπίσθηκε επ’ αυτοφώρω να...

Ανοδική πορεία για άλλη μια χρονιά στις ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις στο Κέντρο...

Ο Ιωάννης Τσάκης Επιμελητής Β' Ακτινοδιαγνωστικής στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας και στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δημοσιοποίησε τον απολογισμό του Ακτινολογικού Εργαστηρίου Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας,...

Διαβασε και αυτο