Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και τους πεζούς δρομολογεί η Περιφέρεια ΑΜΘ
Σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και της καλύτερης προστασίας των πεζών δρομολογεί η Περιφέρεια ΑΜΘ με την υπογραφή προγραμματική σύμβαση με την «ΠΕΡΙ ΕΞΕΛΙΞΙΣ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α.Ε.» για τη Διαμόρφωση προτύπων διαβάσεων σε Κόμβους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 80.000 ευρώ (με ΦΠΑ).
Η σύμβαση υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΕΡΙ ΕΞΕΛΙΞΙΣ Α.Ε. Λάζαρο Τσαταλμπασίδη. Με την σύμβαση αυτή που θα υλοποιηθεί σε 20 μήνες, συνολικά περιλαμβάνονται οι εξής παρεμβάσεις:
Όσον αφορά τις 14 σηματοδοτούμενες διαβάσεις πεζών, θα αναβαθμιστούν 9 σηματοδοτούμενες διαβάσεις πεζών σε πρότυπες στην Ξάνθη, 2 σηματοδοτούμενες διαβάσεις πεζών σε πρότυπες στην Καβάλα και 3 σηματοδοτούμενες διαβάσεις πεζών σε πρότυπες στην Δράμα.
Όσον αφορά τις 70 μη σηματοδοτούμενες διαβάσεις θα αναβαθμιστούν 22 μησηματοδοτούμενες πεζών σε πρότυπες στην Ξάνθη, 18 μη σηματοδοτούμενες πεζών σε πρότυπες στην Καβάλα, 7 μη σηματοδοτούμενες πεζών σε πρότυπες στην Δράμα και 23 μη σηματοδοτούμενες πεζών σε πρότυπες στην Ροδόπη.
Πηγή: https://www.ertnews.gr