Η εκπαιδευτική κατασκήνωση του προγράμματος «Διαπολιτισμική Ανταλλαγή Νεολαίας Μαζί ενεργοί στην Ευρώπη ΙΙ», ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη 15/7/2021 στην Σαμοθράκη,
Η Διαπολιτισμική Ανταλλαγή Νεολαίας «Μαζί ενεργοί στην Ευρώπη ΙΙ» ξεκίνησε το ταξίδι της στις 06.07.2021 για να βρεθεί στη Σαμοθράκη για δέκα ημέρες ως τις 16.07.2021. Είναι η τρίτη και τελευταία φάση της τριετούς & τριεθνούς εκπαιδευτικής κατασκήνωσης στην οποία λαμβάνουν μέρος 7 νέοι έφηβοι από τη Σαμοθράκη, 7 από το Neuruppin της Γερμανίας και 7 από τη Sète της Νότιας Γαλλίας.
Το πρόγραμμα είναι γεμάτο με παιχνίδια γλωσσικής εμψύχωσης, ενεργής συμμετοχής στα πλαίσια της μη-τυπικής εκπαίδευσης, εξερευνήσεις του τόπου μέσα από τις γεύσεις, την ιστορία, τη λαογραφία,τη φύση καθώς επίσης και γνωριμία με τις τοπικές προκλήσεις σε οικονομικό-κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Στόχος μας επίσης είναι να εισάγουμε ερευνητικά στοιχεία αλλά και μεθόδους ενεργής συμμετοχής στα κοινά. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των έργων της συνάντησης έγινε εχθές το απόγευμα στις 14ης Ιουλίου στο Παλιό Σχολείο των Θέρμων .
“Συγχαρητήρια σε όλους για τα αποτελέσματα της υπέροχης αυτής συνεργασίας των τριών χωρών” γράφει σε ανακοίνωσή της η αντιδήμαρχος Κατερίνα Καραμίτσου Γιαννέλου που παραβρέθηκε στο κλείσιμο της κατασκήνωσης.