7.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 4 Μαρτίου, 2025

Οι βασικοί κανόνες στην κουζίνα που θα κάνουν την ζωή σας πολύ ευκολότερη

- Χορηγούμενη-

Η κουζίνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα μικρό στρατόπεδο, ειδικά εφόσον αναφερόμαστε σε μία επαγγελματική, όμως και στην δική μας στο σπίτι θα πρέπει να τηρούμε ευλαβικά δέκα κανόνες που θα κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη.

Αυτοί είναι οι “χρυσοί” κανόνες:

  1. Για να μην πετάτε τα λεμόνια
    Πόσες φορές χρειάζεστε ελάχιστο χυμό λεμονιού, λιγότερο από αυτόν που βγαίνει όταν κόψετε το λεμόνι στη μέση και στύψετε το μισό για να πάρετε το χυμό; Αν μετά δε χρησιμοποιήσετε άμεσα τα λεμόνια, ακόμα και αν τα καλύψετε με μεμβράνη, αλλοιώνονται και φυσικά τα πετάτε. Μπορείτε λοιπόν, για να μην καταλήγουν στα σκουπίδια, όταν χρειάζεστε ελάχιστη ποσότητα χυμού, αντί να κόβετε το λεμόνι στη μέση να το τρυπάτε με ένα καλαμάκι και να παίρνετε το χυμό που χρειάζεστε απλά στύβοντάς το.
  2. Πώς να διατηρείτε πάντα φρέσκα τα μυρωδικά
    Για να έχετε έτοιμα φρέσκα μυρωδικά ανά πάσα στιγμή, τα πλένετε καλά και τα αποθηκεύετε στην κατάψυξη σε ερμητικά κλειστά σακουλάκια τροφίμων. Διατηρούνται ολόφρεσκα για περισσότερο από ένα μήνα και ξεπαγώνουν στο λεπτό.
  3. Για να μην εμφανίζονται ζιζάνια σε αλεύρι και ζυμαρικά
    Γνωρίζατε ότι βάζοντας ένα φυλλαράκι δάφνης σε ένα βαζάκι με αλεύρι, ζυμαρικά ή ρύζι, αυτή λειτουργεί εντομοαπωθητικά; Θυμηθείτε το αυτό ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η αντοχή των παραπάνω περιορίζεται, ειδικά αν αποθηκευτούν λάθος.
  4. Πώς να διατηρείτε περισσότερο τα μανιτάρια
    Για να διατηρηθούν (ελάχιστα) παραπάνω τα μανιτάρια στο ψυγείο και να μην «γλιτσιάσουν» γρήγορα, απλά τυλίξτε τα με λίγο χαρτί κουζίνας. Απορροφά την υγρασία
  5. Για να μην σκληρύνει το αλάτι
    Η υγρασία καταστρέφει το αλάτι και το «πετρώνει». Μπορείτε να το αποφύγετε προσθέτοντας λίγο ρύζι στην αλατιέρα σας. Απορροφά την υγρασία.
  6. Για να μην πετάτε το τυρί ή πλεόνασμα φαγητού
    Εννοείται πως ο χρυσός κανόνας για να μην περισσεύουν τρόφιμα και να καταναλώνονται φρέσκα είναι να προμηθεύεστε και να μαγειρεύετε τις σωστές ποσότητες. Ωστόσο, σίγουρα υπάρχουν στιγμές που όλοι το παρακάνουμε. Η κατάψυξη είναι το δεξί μας χέρι στη συντήρηση των τροφίμων και όπως σας έχουμε πει και στο παρελθόν, τα τυριά είναι από τις τροφές που γενικά τα πάνε καλά στην κατάψυξη. Βέβαια, καθώς δεν είναι όλα τα τυριά ίδια, υπάρχουν και κάποια που καλό θα ήταν να μένουν στη συντήρηση.
  7. Αν το μέλι κρυσταλώσει…
    Φυσικά δεν το πετάτε! Προκειμένου να αποφύγετε την κρυστάλλωση για όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να αποθηκεύετε σωστά το μέλι: σε βάζο καλά κλειστό το οποίο τοποθετείτε σε μέρος σκιερό, δροσερό, χωρίς έντονες οσμές και υγρασία. Όταν όμως κρυσταλλώσει το μέλι, υπάρχει και πάλι τρόπος να το επαναφέρετε. Απλώς τοποθετείτε το βάζο σας σε κατσαρολάκι με ζεστό νερό, σε χαμηλή θερμοκρασία και η θερμότητα θα το ρευστοποιήσει ξανά πολύ σύντομα.
  8. Αν η ζάχαρη πετρώσει…
    Το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτείτε εάν δεν την αποθηκεύσετε σωστά και «πετρώσει» είναι το πέταμα στα σκουπίδια. Μπορείτε να τη μαλακώσετε τοποθετώντας την για λίγες ημέρες σε πλαστική σακούλα μαζί με μια φέτα μήλου. Αν ωστόσο αυτή η εναλλακτική δεν πιάσει δοκιμάστε να τη βάλετε για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων καλυμμένη με ένα κομμάτι νωπό χαρτί κουζίνας.
  9. Αν σάς «ξεφύγει» το αλάτι στη σούπα
    Προσθέστε στη σούπα ή τη σάλτσα σας μερικές φέτες πατάτας ή μήλου, αφήστε τες να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τες. Θα απορροφήσουν το πλεόνασμα αλατιού. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, δοκιμάστε να προσθέσετε 1 κοφτή κουτ. γλυκού ζάχαρη. Αν και αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, προσθέστε νερό ή ζωμό για να διορθώσετε τη γεύση.
  10. Για να ωριμάσουν τα φρούτα πιο γρήγορα
    Τα βάζετε σε μια χάρτινη σακούλα με ένα μήλο και τα αφήνετε για μία νύχτα. Τα φρούτα απελευθερώνουν αιθυλένιο που επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμασης άλλων φρούτων.
- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Στο 8,7% η ανεργία τον Ιανουάριο, οι άνεργοι ανήλθαν σε 408.181...

Στο 8,7% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιανουάριο εφέτος, έναντι του αναθεωρημένου προς τα άνω 11,7% τον Ιανουάριο 2024 και του...

Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Σας καλούμε να προσέλθετε στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, την Παρασκευή 07.03.2025 και ώρα 14:30 στην Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα...

Φροντιστήριο Άνοδος: 10 χρόνια που άλλαξαν την ιδιωτική εκπαίδευση (βίντεο)

Ο Γιάννης Γαλανόπουλος, φυσικός και ο  Λευτέρης Δραγανίδης μαθηματικός, από το Φροντιστήριο Άνοδος, συναντήθηκαν με τον Σάκη Σταυρίδη και μίλησαν για την εκπαίδευση των μαθητών...

Σημαντικές επαφές του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB...

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει δυναμικά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB 2025 στο Βερολίνο, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση τουρισμού παγκοσμίως. Ο...

Ξάνθη: Σύλληψη 4 ημεδαπών για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθησαν την 2-3-2025 το απόγευμα στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, τέσσερις ημεδαποί, διότι ο ένας εξ΄ αυτών...

Εργαστήρια Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Βιοασφάλειας για τους επαγγελματίες της αιγοπροβατοτροφίας της...

Το Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ διοργανώνει Εργαστήρια Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Βιοασφάλειας...

Νηστεία: Τα οφέλη για την υγεία μας – Τι πρέπει να...

Για τα οφέλη της νηστείας και την διατροφή μας κατά τις ημέρες της Σαρακοστής μίλησε η Κλινική διαιτολόγος, διατροφολόγος, Δήμητρα Φραγκούλη στο ΕΡΤNews. Αρχικά, αναφέρθηκε...

Διαβασε και αυτο