Ο Αρχιμ. Απόστολος Καβαλιώτης, Δρ. του Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των ΑμεΑ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εορταστική εκδήλωση του Νομαρχιακού Σωματείου των ΑμεΑ Έβρου που έγινε στο Δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης.
Ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαμπάκης χαρακτήρισε την ομιλία του Αρχιμ. Αποστόλου δυνατή και εμπεριστατωμένη, «χαστούκι» στο σημερινό γιγνεσθαι, ο βουλευτής και πρ. Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Δημοσχάκης την αποκαλέσε ως ρηξικέλευθη και μοναδική ενώ και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Έβρου ως ιστορική και επίκαιρη.
Ο Αρχιμ. Απόστολος ανέπτυξε με την ακρίβεια και την επιστημονικότητα που το χαρακτηρίζει, τη ψυχική ανθεκτικότητα των γονέων παιδιών με αναπηρία προτείνοντας λύσεις που θα ενίσχυαν την οικογένεια και τα άτομα με αναπηρία.