Από 25-29 Ιουλίου 2018, προγραμματίζονται από την διοργανωτική επιτροπή να διεξαχθούν φέτος οι εκδηλώσεις στον Άρδα, σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα “Συνάντηση Νέων Άρδα – Ardas Festival” στο facebook
Ωστόσο από την πρώτη στιγμή, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ημερομηνίας, ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας και προβληματισμού από απλούς πολίτες και φορείς της περιοχής του βορείου Έβρου.
Σύμφωνα με αναρτήσεις και πάλι στο facebook, ζητούν “να μην πραγματοποιηθεί καμία πολιτιστική εκδήλωση στο νομό όσο τα δύο παιδιά βρίσκονται φυλακισμένα στην Τουρκία.
Δεν γίνεται να έχουμε δύο αιχμαλώτους στην Τουρκία κι εμείς να ασχολούμαστε με εκδηλώσεις διασκέδασης και ξεφαντώματος ή έστω οι εκδηλώσεις να έχουν χαρακτήρα συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά.