Για πρόσφατο κρούσμα της νέας βρετανικής μετάλλαξης του COVID-19 που εντοπίστηκε στη Θάσο έκανε λόγο ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, Κώστας Βενετίδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα μια αύξηση της τάξης του 33% των εισαγωγών στο ΠΓΝΑ τις τελευταίες 20 μέρες.
«Στην περιφέρειά μας, τις τελευταίες 15 μέρες, εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα στην Π.Ε. της Καβάλας. Βρήκαν κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης στη Θάσο» δήλωσε στο “e24” o κ Βενετίδης, μιλώντας για πανελλαδική παρουσία της νέας μετάλαλξης.
«Δεν έχουμε τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων ώστε να μας προκαλεί ανησυχία – πρέπει φυσικά να είμαστε πιο προσεκτικοί. Στην περιφέρειά μας θα είμαστε καλά αν έχουμε περίπου 50 κρούσματα στους πέντε Νομούς» τόνισε στη συνέχεια, εξηγώντας ότι αν η ΑΜΘ παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη. «Υπάρχει βέβαια μια αύξηση εισαγωγών στο ΠΓΝΑ – πριν από 20 μέρες είχε 12-13 άτομα και τώρα έχει 50, ίσως και περισσότερα. Παρατηρείται ότι και νεαρότερες ηλικίες κολλάνε τον ιό, από 50 και κάτω» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βενετίδης.
Ακούστε εδώ ολόκληρη τη δήλωσή του: