5.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, 2025

Έβρος: Επτά εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και στα ρέματα “Ειρήνη” και “Διαβολόρεμα”

- Χορηγούμενη-

Καθαρισμούς στις κοίτες τους και άλλες παρεμβάσεις στα ρέματα Ειρήνη (Μαΐστρου) του δήμου Αλεξανδρούπολης και Διαβολόρεμα Δαδιάς Σουφλίου , όπως και αποκαταστάσεις οδικού δικτύου που κατέστρεψε η φωτιά του 2023 ή προκλήθηκαν φθορές από τη διέλευσης βαρέων οχημάτων, θα διατεθεί η πρόσθετη χρηματοδότηση των 7 εκ. ευρώ που θα λάβει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΜΘ) για έργα στον Έβρο, (μέσω των αποφάσεων της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής), όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Το θέμα σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Ευάγγελος Πουλιλιός. Σημείωσε πως είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από την ΠΑΜΘ και τόνισε πως οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι, για τον σκοπό αυτό, η εισήγησή του, προς το περιφερειακό συμβούλιο, για το έργο θα περιλαμβάνει την πρόταση δρομολόγησης της διαδικασίας με τη μορφή «πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» και όχι ως «δημοπράτηση έργου». « Ξέρω έργα που δόθηκαν με δημοπράτηση και δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, με εκπτώσεις 40% και 50% και συμπληρωματικές συμβάσεις» είπε, ενώ στον αντίποδα έφερε ως παράδειγμα το έργο παρεμβάσεων που αφορά το ρέμα Λουτρών προϋπολογισμού 2, 8 εκ. ευρώ ( με πρόκληση ενδιαφέροντος), που εκτιμάται να ολοκληρωθεί εντός 14 μηνών. «Αν το πάμε με Δημοπράτηση τότε θα κάνουμε 2-3 χρόνια για την ολοκλήρωση διαδικασιών και έργου» είπε ο κ. Πουλιλιός.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην κατανομή των 7 εκ. ευρώ για τα τρία έργα, είπε πως περίπου τα 2,8 αφορούν το Διαβολόρεμα, τα 2 εκ. το οδικό δίκτυο και τα υπόλοιπα το ρέμα «Ειρήνη».

Πηγή: https://www.ertnews.gr

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο