Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από το παρασκήνιο για την επιλογή του τραγουδιού με το οποίο θα συμμετάσχει η Ελλάδα στη φετινή Eurovision δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση του «Έθνους».
Όπως είναι ήδη γνωστό, με απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ θα γίνει η επιλογή του προσώπου που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ το Μάΐο.
Τα μέλη της ομάδας εργασίας, η οποία έχει αναλάβει την επιλογή είναι:
Ο συνθέτης και μέλος ΔΣ της ΕΡΤ Δημήτρης Παπαδημητρίου (πρόεδρος), ο μουσικός παραγωγός Πέτρος Αδάμ(μέλος), ο δημοσιογράφος Φώτης Απέργης (μέλος), ο μουσικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης (μέλος), η δημοσιογράφος και διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ Μαρία Κουφοπούλου (μέλος) και η προϊσταμένη Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων της ΕΡΤ Σοφία Δρανίδου (μέλος).
«Για την τελική επιλογή υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές. Ο καλλιτέχνης θα πρέπει να είναι έμπειρος και να μπορεί να σταθεί σε μία διεθνή σκηνή. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που και εμείς επιθυμούμε να κατέβουμε με κάποιον, ο οποίος θα έχει τα συγκεκριμένα στοιχεία», τονίζει η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ και συμπληρώνει χαριτολογώντας: «Επίσης, θέλουμε να μας αρέσει!»
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φετινών τραγουδιών είναι η…