Με αφορμή την έκδοση της νέας ΚΥΑ για την αύξηση των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους που τα ζώα τους θανατώθηκαν λόγω της ευλογιάς των προβάτων, φιλοξενήθηκε από τον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη στο δημοτικό ραδιόφωνο Αλεξανδρούπολης sferikos 99.3 σήμερα το πρωί του Σαββάτου, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος.
Αρχικά ο κ. Δερμεντζόπουλος είπε πως το ποσό των αποζημιώσεων που είχε ανακοινωθεί ήταν αρκετά χαμηλό και έτσι από 150 ευρώ ανά ζώο έγινε 250 και 500 ευρώ για τα αρσενικά.
“Οι κτηνοτρόφοι θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν όλο το ζωικό τους κεφάλαιο. Έχουμε αρκετά κρούσματα ευλογιάς στην περιοχή μας, που φτάνουν στις 7.500 ζώα. Από τη Δευτέρα θα ξεκαθαριστούν και οι προϋποθέσεις με τις οποίες θα δοθούν οι αποζημιώσεις. Στόχος μας είναι να δοθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα τα χρήματα σ’ αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους και το ζωικό τους κεφάλαιο” εξήγησε.
Οι δικαιούχοι στο νομό Έβρου θα είναι πάνω από 50 κτηνοτρόφοι.
Ο βουλευτής Έβρου, αναφέρθηκε και στις διαβουλεύσεις που γίνονται για να δοθούν γενικότερα κίνητρα για να παραμείνουν στο επάγγελμα του κτηνοτρόφοι κυρίως οι νέοι.
Ακούστε όλα όσα ειπώθηκαν: