14.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025

Αυτό είναι το υλικό που κάνει το κρέας να «λιώνει» στο στόμα

- Χορηγούμενη-

Υπάρχει ένα υλικό με το οποίο μπορείς να κάνεις και το πιο σκληρό κομμάτι να γίνει μαλακό σαν καρδιά μαρουλιού.

Προτού λοιπόν μαγειρέψεις κάποιο σκληρό κομμάτι κρέατος, μπορείς είτε να το μαρινάρεις με κάτι όξινο, όπως το λεμόνι ή το κρασί ή με κάτι με περισσότερα ένζυμα, όπως είναι η παπάγια ή ο χυμός ανανά. Μπορείς επίσης να έχεις μαλακό κρέας αν το βάλεις να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία για πολλές ώρες.

Υπάρχει όμως και ένα μυστικό που μπορεί να μην το γνωρίζεις αλλά θα κάνει το κρέας να λιώνει πραγματικά στο στόμα.

Η μαγειρική σόδα. Αυτή η ουσία σε συνδυασμό με την αλκαλικότητά της επιφάνειας του κρέατος, κάνει τις πρωτεΐνες σε αυτό να ενωθούν πιο δύσκολα, άρα και να μην είναι τόσο σκληρό. Κάνε απαλό μασάζ με μαγειρική σόδα πάνω στο κρέας (προσοχή, όχι μπέικιν πάουντερ), βάλε το κρέας στο ψυγείο για τρεις με πέντε ώρες και ξέπλυνε κάτω από τρεχούμενο νερό. Έπειτα, μαγείρεψε το κρέας. Αν έχεις μικρά κομμάτια κρέατος, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Μπορείς να βυθίσεις τα κομμάτια κρέατος σε μείγμα με νερό και σόδα. Για 350 γραμμάρια κρέατος, χρειάζεσαι 1 κουταλιά του γλυκού σόδα και μισή κούπα νερό.

Έπειτα βυθίζεις το κρέας για 15 λεπτά, το στραγγίζεις και το μαγειρεύεις. Το κόλπο της σόδας μπορείς να το βάλεις και στον κιμά, ανακατεύοντας ¾ της κουταλιάς του γλυκού μαγειρική σόδα με 1-1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας νερό, για κάθε 50 γραμμάρια κιμά, χωρίς να χρειαστεί να ξεπλύνεις τη σόδα σε αυτή την περίπτωση. Απλά άσε τη σόδα να δράσει για 20 λεπτά.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

50 χρόνια φροντίδας: 50 χρόνια Παιδικά Χωριά SOS στην Ελλάδα

Η ιστορία των Παιδικών Χωριών SOS ξεκινάει το 1949 στην Αυστρία, από τον Hermann Gmeiner. Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ένας Διεθνής Οργανισμός που...

Πρόσκληση εγγραφής στη Φιλαρμονική του Δήμου Σουφλίου

Εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής του Δήμου Σουφλίου, με χαρά καλούνται όλα τα παλαιά μέλη του Σωματείου, αλλά και όλοι όσοι αγαπούν πραγματικά...

Στο forum των Δελφών μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με θέμα “Το...

Με συντονιστή το δημοσιογράφο του Βήματος και του Protagon κ. Κωβαίο και θέμα «Το κράτος, ο μεγάλος ασθενής», μίλησε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας...

Διημερίδα Μαθηματικών στην Αλεξανδρούπολη για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Το παράρτημα Έβρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), πιστό στην παράδοση που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια, διοργανώνει και φέτος εκδήλωση για τα Μαθηματικά στις...

Επίσκεψη Ευλογίας από τον Μητροπολίτη Άνθιμο στο Γυμνάσιο Τυχερού

Την Τρίτη 1 Απριλίου είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να υποδεχθούμε στο σχολείο μας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, στο πλαίσιο των επισκέψεων που...

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη διεθνή έκθεση BEYOND 2025

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Έρευνας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, εκπροσώπησε την Περιφέρεια στην κορυφαία...

Εικαστική δράση ανακύκλωσης «Η δεύτερη ζωή των ρούχων» στο δήμο Κομοτηνής

O Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης υλοποιεί Εικαστική Δράση Ανακύκλωσης με τίτλο «Η δεύτερη ζωή των ρούχων»,...

Πρόεδρος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος

"Η επιλογή μου για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων είναι μια τιμητική διάκριση που συνοδεύεται από σημαντικό βάρος ευθύνης. Μια επιτροπή που...

Διαβασε και αυτο