Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 18 Απριλίου 2025, τελέστηκε σε όλες τις ενορίες της Μητροπόλεώς μας η ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου (όρθρος του Μεγάλου Σαββάτου). Το Μεγάλο Σάββατο η Εκκλησία μας τιμά και εορτάζει την Ταφή και την Κάθοδο του Χριστού στον Άδη.
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στην ακολουθία, όπως και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας όλοι οι Ναοί ήταν κατάμεστοι από τους πιστούς που ήρθαν για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο, μεταξύ αυτών ήταν οι τοπικοί άρχοντες της περιοχής και οι αξιωματικοί του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας εψάλλησαν τα Εγκώμια, τα Αναστάσιμα Ευλογητάρια και όλοι οι ύμνοι που με τραγικό τρόπο περιγράφουν το Θείο Πάθος, τη Ταφή και τη Κάθοδο του Χριστού στον Άδη.
Έπειτα, πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της πόλεως, όπου και φέτος μπροστά στο Δημαρχείο έγινε η συνάντηση τον Επιταφιών του Μητροπολιτικού Ναού με του Αγίου Ελευθερίου. Εκεί, τελέστηκε δέηση και στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας απηύθυνε επίκαιρες ευχές προς τους πιστούς των δύο ενοριών.











