Σε κατάσταση υπολειτουργίας βρίσκονται αρκετά από τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής που βρίσκονται στο «Πάρκο των Προσκόπων» της Αλεξανδρούπολης, καθώς η σπάνια χρήση τους από τους επισκέπτες έχει μετατρέψει πολλά από αυτά σε «διακοσμητικά».
![](https://i1.wp.com/www.evros24.gr/wp-content/uploads/2020/05/FotoJet-2-1.jpg?fit=696%2C434&ssl=1)
Ειδικότερα, τα τρία όργανα που βρίσκονται δίπλα στο Κηποθέατρο του πάρκου εμφανίζουν πολλά σημεία με σκουριά, ενώ ορισμένα εξαρτήματα των οργάνων έχουν σπάσει, μετατοπιστεί ή και καταστραφεί εντελώς.
Είναι γεγονός ότι τα τρία αυτά υπαίθρια όργανα γυμναστικής χρησιμοποιούνταν σπανίως, ωστόσο παρέμεναν σημαντικά για όσα άτομα ήθελαν να αθληθούν.
Η χρόνια έκθεσή του στις καιρικές συνθήκες και η σπάνια συντήρησή τους, ωστόσο, έχει συνδράμει στην εικόνα παραμέλησης που εμφανίζουν σήμερα.