Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ 2015/B’/2025) δόθηκε παράταση της υποχρέωσης καθαρισμού των οικοπέδων εντός των οικισμών και σε απόσταση 100 μέτρων απ΄ αυτών καθώς και σε γήπεδα με κτίσμα εκτός σχεδίου για τις εκτάσεις που δε υπάγονται στις διατάξεις τις δασικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα παρατείνεται η διάρκεια καθαρισμού μέχρι 15 Ιουνίου 2025, καταληκτική ημερομηνία που θα πρέπει να εκτελεστούν οι εργασίες καθαρισμού και να ενημερώσουν οι συμπολίτες μας το Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Προστασίας Ιδιοκτησιών στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://akatharista.apps.gov.gr
Ευελπιστούμε στην ευαισθησία και συνεργασία των συμπολιτών μας, προκειμένου να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον, τις περιουσίες και τις ζωές μας.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
& ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ