Τρεις ημέρες απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. «Καθόλα έτοιμες» δηλώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, που από σήμερα, Πέμπτη (06/06), θα αρχίσουν να παραδίδουν στους δικαστικούς αντιπροσώπους τους εκλογικούς σάκους για τους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικού-Οικονομικού της Π.Ε. Έβρου, Εύη Κώττη, επανέλαβε ότι η εκλογική διαδικασία στον Έβρο θα διεξαχθεί σε 295 εκλογικά τμήματα, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 160.000 και άλλοι 5.000 είναι οι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς καταλόγους.
Η ίδια σημείωσε ότι η παράδοση των σάκων έχει ολοκληρωθεί ήδη για τα 112 εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στον δήμο Αλεξανδρούπολης, και από σήμερα θα ξεκινήσει η παράδοση του εκλογικού υλικού και για τα εκλογικά τμήματα των άλλων τεσσάρων δήμων του νομού.
Αναφερόμενη στην διαδικασία της μετάδοσης των αποτελεσμάτων, διευκρίνισε ότι αυτή θα γίνεται αρχικά με τα tablets που θα χορηγηθούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους. «Εμείς, ως Περιφερειακή Ενότητα, θα καταχωρίζουμε στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών τις ψήφους υπέρ συνδυασμών, και εάν υπάρξει πρόβλημα με κάποιο τάμπλετ και τη σύνδεσή του με το υπουργείο, θα καταχωρίζουμε και τους σταυρούς υποψηφίων», ανέφερε συγκεκριμένα.
ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη- επιμέλεια: Χρυσούλα Σαμουρίδου