Σήμερα το απόγευμα θα εκδοθεί η εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τις αναπνευστικές λοιμώξεις, που ήταν να ανακοινωθεί χθες Πέμπτη.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ΕΟΔΥ αναφέρονται τα εξής:
“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω των αργιών της 25ης και 26ης Δεκεμβρίου 2023, η συλλογή των επιδημιολογικών δεδομένων από τις Δομές
Υγείας, παρατάθηκε μέχρι τις 28/12/2023 και έτσι η έκδοση της Εβδομαδιαίας Έκθεσης Ενιαίας Επιτήρησης Λοιμώξεων Αναπνευστικού μετατίθεται για την Παρασκευή 29/12/2023″.
Επίσης σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ τις συστάσεις αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα λόγω της κυκλοφορίας του κορονοϊου και άλλων ιογενών λοιμώξεων σύμφωνα με τον Δημήτρη Παρασκευή, αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος του ΕΟΔΥ, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.
Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συζήτησε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου την επιδημιολογική κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σημαντική διασπορά στην κοινότητα του κορονοϊού, αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών.