Συνελήφθη την 21-4-2022 το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας ένας αλλοδαπός, διότι την 20-4-2022 το πρωί αφαίρεσε πορτοφόλι από την κατοχή ενός ημεδαπού, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης τα έτη 2017,2021 και 2022 κατάφερε να αφαιρέσει από τρείς ημεδαπούς τα πορτοφόλια τους, που περιείχαν χρήματα, διάφορα έγγραφα και τραπεζικές κάρτες, πραγματοποιώντας ακολούθως αναλήψεις χρημάτων, ενώ σε δύο ακόμη περιπτώσεις αφαίρεσε από την κατοχή δύο ακόμη πολιτών χρήματα.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους. Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας ελληνικών αρχών.