9.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025

Πώς θα καταλάβεις αν έγινε το ψητό κρέας με μία απλή κίνηση

Ο αλάθητος κανόνας χωρίς θερμόμετρο που εφαρμόζουν οι μεγάλοι ψήστες

- Χορηγούμενη-

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να ελέγξουμε αν ψήθηκε το κρέας χωρίς τη χρήση θερμομέτρου.

Συγκρίνοντας δηλαδή το κρέας με την αίσθηση που παίρνουμε αγγίζοντας το ίδιο σημείο του χεριού μας με διαφορετική διάταξη δαχτύλων κάθε φορά.

Οι έμπειροι ψήστες πιέζουν το κρέας πάνω στην ψησταριά και εφαρμόζουν τον «κανόνα των δαχτύλων», όπως τον λένε συχνά, μια μέθοδο ιδανική για μπάρμπεκιου και κόκκινα κρέατα.

Είναι εξαιρετικά απλός και γίνεται ολοένα και απλούστερος με τη χρήση. Ο κανόνας υποδεικνύει ότι πιέζουμε με το δάχτυλο το κρέας όσο ψήνεται και το συγκρίνουμε με την αίσθηση σε συγκεκριμένα σημεία της παλάμης μας.

Ανοίγουμε λοιπόν την παλάμη μας, την κρατάμε χαλαρή και με τον δείκτη του άλλου χεριού πιέζουμε τη σαρκώδη περιοχή της παλάμης που βρίσκεται ανάμεσα στο τέλος του αντίχειρα και τη βάση της παλάμης.

Έτσι ακριβώς μοιάζει και το ωμό κρέας. Αυτή την αίσθηση θα αποκομίσεις αν πιέσεις την μπριζόλα πριν τη ρίξεις στα κάρβουνα.

Κατόπιν κάνουμε το ίδιο, μόνο που αυτή τη φορά ακουμπάμε απαλά με τον αντίχειρα το μικρό δάχτυλο. Αυτή είναι η αίσθηση που θα έχει το καλοψημένο κρέας (well done) αν το πιέσεις. Αρκετά σκληρό δηλαδή.

Αν κάνουμε ξανά το ίδιο ακουμπώντας τώρα τον αντίχειρα στον παράμεσο, έχουμε στο χέρι μας την αίσθηση του μέτρια ψημένου (medium) κρέατος. Ενώ αν ακουμπήσουμε, πάντα απαλά, τον αντίχειρα στο μεσαίο δάχτυλο, παίρνουμε κρέας medium rare.

Με αντίχειρα και δείκτη, έχουμε κρέας ψημένο rare (κόκκινο στο εσωτερικό του). Μικρή εδώ η διαφορά από το πρώτο βήμα, αυτό με την ανοιχτή παλάμη (ωμό κρέας).

Τόσο απλό!

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

130 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία Φερών

Την Κυριακή 13-04 2025 πραγματοποιήθηκε άλλη μια εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Αιμοδοτών Φερών στο Αμφιθέατρο της δημαρχίας, στην οποία συμμετείχαν ο Ποντιακός Σύλλογος Φερών...

Γλεντήστε άφοβα με τον Ελλάδα 104 – Πασχαλινό πρόγραμμα γεμάτο παράδοση...

Αυτό το Πάσχα, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Ελλάδα 104 σας κρατάει συντροφιά με ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα γεμάτο παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια, για να γιορτάσουμε...

Αλεξανδρούπολη: Στις 9 το βράδυ η Αναστάσιμη Τελετή στο ναό Μεταμόρφωσης...

Η Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης, δημοσίευσε το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών για τη Μεγάλη Εβδομάδα του 2025.Εκτός από τις διπλές ακολουθίες που θα γίνονται στο...

Προκήρυξη Μίσθωσης Ακινήτου για τις Ανάγκες Στέγασης του Υποκαταστήματος Ορεστιάδας του...

Ο Φορέας Ελληνικό Κτηματολόγιο (Ν. 4512/2018) προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του υποκαταστήματος Ορεστιάδας, ενδιαφέρεται για τη μίσθωση ακινήτου στο Δήμο Ορεστιάδας, το...

Πανελλήνιες 2025: Tο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στα...

Οι Πανελλήνιες 2025 φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο τη μεγάλη απόφαση της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού. Ανακαλύψτε τα πανεπιστημιακά τμήματα με μικρότερες βάσεις που κρύβουν...

Επαναθερμαίνεται μέσω Ευρώπης τo Sea2Sea, το σιδηροδρομικό project που παρακάμπτει τον...

Μέσω Ευρώπης φαίνεται ότι μπορεί να ξαναζεσταθεί το project Sea2Sea που επιτυγχάνει την σιδηροδρομική παράκαμψη Βοσπόρου. Σύμφωνα με ανώτερες πηγές από την Ευρωπαική Επιτροπή...

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Γιατί ψάλλουμε το τροπάριο της...

Η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού Ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ,...

Καιρός: Με συννεφιά και λασποβροχές η Μεγάλη Τρίτη … πλην της...

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το απόγευμα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές...

Διαβασε και αυτο