Το περασμένο Σάββατο 5 Απριλίου 2025, στο κατάμεστο από φίλους της μουσικής Νομαρχείο, στην Αλεξανδρούπολη, το Ωδείο ΦΑΕΘΩΝ Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία την 7η Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, εν όψει της πασχαλινής περιόδου.
Σε κλίμα κατάνυξης, στον ιδιαιτέρου αισθητικού και αρχιτεκτονικού κάλους χώρο του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης, ο Βυζαντινός Χορός του Ωδείου ΦΑΕΘΩΝ ερμήνευσε Ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, υπό τη διεύθυνση του μουσικολόγου και καθηγητή βυζαντινής μουσικής, κ. Άγγελου Μπέντη.
Ο κ. Μπέντης, στο τέλος της εκδήλωσης, ευχαρίστησε θερμά την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για την άριστη συνεργασία και τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της συναυλίας, καθώς και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Κωνστάντιο Λυκίδη, για την παρουσίαση και τον προλογισμό των Ύμνων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, π. Κωνσταντίνος Κωστάκης, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστος Γκουγκουλάκης και ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής σχολής του ΔΠΘ, κ. Πλουμής Πασαδάκης.



